Home Singles VAGANÉE, GERSTMANS, VERBRUGGEN TRIO – Black Diamond (Eigen Beheer)

VAGANÉE, GERSTMANS, VERBRUGGEN TRIO – Black Diamond (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Noem het toeval, serendipiteit of geef er een ander schoon woord aan, maar toen saxofonist en artistiek directeur van het Brussel Jazz Orchestra Frank Vaganée, contrabassist Sam Gerstmans en drummer par excellence Teun Verbruggen samen speelden tijdens het Jazzathome festival in Mechelen, werd een zaadje gepland in drie hoofden. Dat zaadje groeide uit tot een trio met een redelijk on-sexy maar wel duidelijke naam, een live opname (opgenomen in de Jet Studios in Jette) en een album.

Dat album zal Black Diamond heten, verschijnt midden september en wordt aangekondigd met een eerste single die meteen ook de titeltrack is. Twaalf nummers zal het album bevatten waarvan zeven jazzstandards. Black Diamond is zo’n standard en misschien wel het bekendste nummer van pianist Milton Randolph Sealey.

Als het begin en het einde van het nummer je aan Henry Mancini’s Theme from Pink Panther doen denken, dan zal dat wel geen toeval zijn. Dat er in die filmreeks al eens naar de Pink Panther diamant werd gezocht evenmin. Een muzikale knipoog van het trio dus die wel past bij hun speelse en luchtige aanpak. Ook de driekwartsmaat onderstreept trouwens het frivole in het nummer waarvan de interpretatie wel wat doet denken aan de versie die het Roland Kirk Quartet er van maakte.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More