Home Belgisch VAAGUE X LE MOTEL – Kintsugi (Shapes No Frame)

VAAGUE X LE MOTEL – Kintsugi (Shapes No Frame)

by Pieter Walcarius

De samenwerking tussen Vaague en Le Motel is zeker en vast een artistieke match. Vaague dat is Antoine Pierre die vorig jaar met zijn solo project een zeer sterke ep uitbracht en die dat live transformeert tot een auditief en visueel aantrekkelijk geheel.

Le Motel (Fabien Leclercq) is een Brusselse beatmaker die zijn strepen verdiende in de hiphop scene. Hij werkte onder andere samen met Roméo Elvis en Yellowstraps. De laatste jaren combineert hij ook etnische sounds met jazz, footwork, hiphop en techno. Hoe dat klinkt, kan je horen in zijn recente album Sueños dat hij uitbracht op zijn eigen label Maloca Records. Een ontmoeting tussen deze twee artiesten resulteerde in de nieuwe single Kintsugi.

© Vaague X Le Motel

‘Wobbly’, ‘groovy’, ‘punchy’, ‘rhythmically eclectic’… het zijn enkele termen waarmee we Kintsugi het best kunnen omschrijven. Er zit een aangename vibe in het nummer die breakbeats en akoestische drums vermengt tot een warm, minimalistisch geheel. Langzaam word je meegezogen in het nummer en plots schakelt het een versnelling hoger waarbij de drummachines het overnemen en de track lekker dansbaar maken.

Kintsugi is de Japanse kunst om gebroken potten te herstellen door de scheuren te lakken met goud, zilver of platina. Hoe dat eruit ziet kan je ontdekken in hun waanzinnige videoclip. Een mooie metafoor die aantoont hoeveel stukjes er nodig zijn om een muzikaal geheel te creëren.

Fans van Floating Points, Four Tet of Bonobo zullen deze single best kunnen smaken. Live zijn deze artiesten ook zeer de moeite en kan je zien op volgende data:

01/05 – Le Botanique, Brussel
03/05 – Afsnis, Gent
25/06 – VOLTA, Brussel
30/06 – Propulse, Brussel
03/07 – Palazzo, Brussel
29/07 – Jazz à Huy, Huy
20/10 – MJ des Récollets, Verviers
16/12 – C-Mine, Genk

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More