Home Singles USED TO BE COOL – Faded (Eigen Beheer)

USED TO BE COOL – Faded (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Jonathan Troch is de man achter de Gentse opnamestudio Johnny Green Giant. Hij heeft een voorliefde voor reggae en hiphop. Troch is al een tijd goed bevriend met Benoît Kidey die zich dan weer vooral smijt in de elektronische muziek. Samen vormen ze Used To Be Cool en brengen ze catchy electro die ergens ligt tussen Tame Impala en Boy Pablo.

© Used To Be Cool

Faded is hun derde single en die gaat over een relatie die toxisch geworden is door de vele ups en downs die de lockdown met zich meebracht. Door samen opgesloten te zitten zonder doel of uitzicht verloren ze hun vat op een realistische en gezonde relatie. Terugkeren naar een normale verstandhouding tussen hen zit er niet meer in en zorgt voor veel verwarring en hartzeer.

Op deze nieuwe single komt Used To Be Cool toch wel heel dicht in de buurt van het Compact Disk Dummies-geluid. Lennert en Janus Coorevits zijn dan ook regelmatig te gast in de Johnny Green Giant Studios. Tegenover de twee vorige singles is deze Faded vrij monotoon. In deze bijna drie minuten durende track gebeurt er echt niet veel.

In de loop van dit jaar zal het debuutalbum van dit duo het licht zien. Wij hopen dat daar meer variatie op te horen zal zijn.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More