Home Belgisch UNACHICA – Life In Orange / August 32nd (Gazer Tapes)

UNACHICA – Life In Orange / August 32nd (Gazer Tapes)

by Bootsie Butsenzeller

Het is al meer dan een jaar geleden dat Unachica debuteerde met hun sprankelende single Summer Is Real. Ook zij ontwaken uit hun winter- en corona slaap en frisbeeën een 7inch in onze richting.

Dat zo’n ding twee kanten heeft, hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen. Dus twee tracks tegelijk van de heren Joosen, Holsbeeks en Baelus.

Life In Orange vertelt het verhaal van Noord Koreaans soldaat Kim-Hye Kyo die in 2019 de oudste wereldkampioen downhill mountainbiken werd. Ze doen dat op downtempo wijze met de inmiddels kenmerkende melancholische gitaren als verdampende heldere dauwdruppels op een zomerse ochtend, die het gezelschap krijgen van een vintage orgelbeatje, zachte keyboard zonnestraaltjes en hemelse vocalen die ons doen kronkelen als een krolse kater.

De andere meer irreële zijde met z’n extra onbestaande dag zomermaand August 32nd, vertoont in de eerste luttele seconden wat gelijkenissen met JM Aerts z’n Oh La La La gitaartje. Maar ontwikkelt zich algauw tot een iets donkerder, overwegend instrumentaal maar fenomenaal anthem. Gitaarpracht die ode lijkt te brengen aan zowel Marc Ribot, Sonic Youth, Wipers én Beatles ten tijde van Magical Mystery Tour met heerlijke potten en pannen percussie. Beide tracks in goede productionele banen geleid door het fijne duo Staf Verbeeck en Yorgos Tsakiridis.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More