Home Live REIJSEGER FRAANJE SYLLA Gent, Handelsbeurs (04/07/2021)

REIJSEGER FRAANJE SYLLA Gent, Handelsbeurs (04/07/2021)

by Björn Comhaire

Ook de Gentse Handelsbeurs gooide enkele dagen geleden de deuren terug open voor de concertreeks Secret Garden. Van 1 tot en met 7 juli kan je er terecht voor topmuziek van eigen en andere bodem. Camille Camille, Naima Joris, UMM, The Haunted Youth, The Homesick en Tuto Puoane lieten de voorbije dagen al hun kunstjes zien. Op zondag 4 juli was het de buurt aan het even ondoorgrondelijke als meesterlijk trio van Ernst Reijseger, Harmen Fraanje en Mola Sylla die hun nieuwe album We Were There kwamen voorstellen. Een cellist, een pianist en een zanger/percussionist van uitzonderlijke klasse.

Harmen Fraanje, Ernst Reijseger en Mola Sylla © Björn Comhaire

Wij mochten erbij zijn tijdens de matinée voorstelling die speciaal werd georganiseerd voor jongere muziekliefhebbers. Waren wij ff onder de indruk! Dat Harmen Fraanje een schoon stukje piano kan spelen, wisten we al sinds we hem aan het werk zagen bij Mérope. Waar we niet op voorbereid waren was wat Ernst Reijseger allemaal uit zijn cello tovert! De man gebruikt werkelijk elk stukje van zijn instrument om muziek mee te maken en hij doet dat op meesterlijke wijze. Reijseger is natuurlijk ook niet de eerste de beste. Hij verwierf naam en faam in het legendarische Clusone trio en met tal van andere internationale projecten, waaronder velen voor de films van de Duitse regisseur Werner Herzog. Geen broekie dus.

Ernst Reijseger © Björn Comhaire

De gangmaker van het trio was echter Mola Sylla de zanger, koehoornspeler, timmerman, neusfluitist en zoveel meer met Senegalese roots. Als hij zijn strot openzet dan heb je het geweten, in zijn eentje toverde hij de wel erg duistere zaal van de Handelsbeurs om in een Afrikaans (zittend) dansfeest terwijl hij tegelijkertijd bouwde aan de merch voor hun album. Passie, originaliteit en virtuositeit, dat is zo’n beetje in drie woorden samengevat wat we te zien kregen van dit uitzonderlijke trio. Met dank aan de Handelsbeurs!

Check zeker eens de website van de Handelsbeurs voor meer concerten.

Mola Sylla timmert een stukje merch in mekaar… © Björn Comhaire
Harmen Fraanje en Ernst Reijseger © Björn Comhaire
Mola Sylla © Björn Comhaire
© Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More