Home Singles NEVA – Maybe

NEVA – Maybe

by Bart Verlent

Begin vorig jaar brachten Jente Neels, Fieke Soete, Alec Liegeois en Michiel Van De Winkel onder de naam NEVA hun debuutep uit waar slechts drie songs op stonden. Het plaatje klonk heel boeiend en we verwachtten eigenlijk dat het viertal snel met nieuw materiaal voor de dag zou komen. We hebben echter moeten wachten tot begin dit jaar op de nieuwe track Heartbreaker waarop NEVA koos voor een hardere aanpak, elektronischer en iets stouter.

© NEVA

Het viertal belooft in het voorjaar van 2023 een nieuwe ep uit te brengen die donkerder en meer ‘guitarbased’ zal klinken dan voorheen. Op Maybe gaat het viertal evenwel terug voor de iets zachtere aanpak. Liefelijke synthpop met een vleugje gitaar.

Als synthpopband is tegenwoordig niet zo evident om met iets origineels voor de dag te komen. En ook deze Maybe klinkt zeker niet slecht maar mist wat eigenheid. Het lijkt erop dat NEVA nog steeds op zoek is naar een eigen geluid en richting die ze willen volgen. Ze hebben alvast bewezen dat ze straffe songs kunnen schrijven nu alleen die eigen smoel nog.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More