Home Singles UB40 – Home

UB40 – Home

by Hans Verhoeven

Welkom in de bijenkorf die UB40 was en is. Want het was en is er een komen en gaan en ze waren en zijn altijd met veel. Geef dat eens allemaal te eten!

Over dat komen en gaan: frontman Ali Campbell is nu met pensioen en geeft op zijn beurt zijn acht (!) kinderen te eten. Astro, trompettist, is dood. Er is dus een quasi nieuwe UB40 opgestaan die op ’t gemak kan teren op de hits van vroeger, en dat zijn er véél en ze spelen ze allemaal live op 1 april in de AB. En dit najaar in de Lotto Arena. Maar om nu meteen “Allen daarheen!” te gaan brullen? Dan brullen wij eerder “Nee!”

De laatste maanden rommelden ze wat aan met een flauwe cover van Brenton WoodsGimme Some Kinda Sign en het is nooit een goed idee om van onvervalste soul reggae te willen maken. En dit, Home, is maar blijft vooral een braaf zomers deuntje met een sterke tekst over ongelijkheid en blablabla maar in de zomer luistert niemand naar teksten, toch?

Of het ooit nog goed komen zal? Nee, niet zonder Ali Campbell en Astro. Eind april komt hun lp uit, we gaan er eens naar luisteren en jullie laten weten wat we ervan vinden. Tot dan!

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More