Home Singles TWOFVCE – Taikongren Rework (Eigen Beheer)

TWOFVCE – Taikongren Rework (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Stilstaan is achteruitgaan dacht de Antwerpse band TWOFVCE. Ze waren best tevreden met hun debuut-ep Okinawa maar na verloop van tijd vonden ze dat het toch allemaal veel beter kon. Tijdens de lockdown vonden ze de tijd om alle nummers van die ep een herwerking te geven. Vanaf vorige maand deelt de band elke maand een nieuwe mix.

(c) TWOFVCE

Dat de band een positieve evolutie heeft doorgemaakt merkten we al aan de herwerking van Conversations. De mix zit beter en het nummer klinkt veel strakker wat de dansbaarheid ten goede komt. Ook de remix van Taikongren is er op vooruitgegaan. De subtiele lazy drum van het origineel werd in de nieuwe versie vervangen door een funky drum die de sfeer van het nummer compleet verandert.

Bij de eerste versie hadden we het gevoel alsof het nummer aan het opbouwen was naar een grote climax. In de nieuwe versie smijt de groep zich onmiddellijk en worden we meegesleurd in de groove. Het origineel deed wat denken aan een sfeervolle Jamie Woon terwijl we bij deze remix meer een jungle gevoel krijgen.

Net zoals in de herwerking van Conversations heeft de band de mix van de instrumenten in Taikongren ook wat aangepast en dat kunnen we alleen maar toejuichen. De kerels van TWOFVCE zijn heel goed bezig.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More