Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

“Please, don’t stop the music” zong ooit iemand, en dat doen we natuurlijk niet bij Luminous Dash. Onze wekelijkse Luminous Belge Spotify-lijst zorgt hiervoor, samen met deze toppers: Naked Passion, DIRK., Vincent Starwaver, Whilla Whisper en Eli Goffa.

Naked Passion met Lullabies For Anxiety: denk muzikaal aan wat er gebeurt als je Muse en Queens Of The Stone Age in een blender gooit. Toch weet Naked Passion het allemaal af te kruiden met eigen ideeën om zo tot een organisch geheel te komen. 

Toulouse klinkt vintage DIRK. maar dan op anabole steroïden. Het tempo is net iets strakker en sneller dan we van hen gewoon zijn en voelt zo meer punk aan. De song gaat over bang zijn om alles te verliezen (“to lose”) wat je hebt in onze materialistische wereld.

Vincent Starwaver brengt met Go Around een soort van avontuurlijke slackerrock die naar het einde toe voor een intense ontploffing zorgt. Het nummer begint met overstuurde gitaren en vocalen gevolgd door een erg catchy refrein dat de single helemaal doet openbloeien, om dan terug te gaan met het tegendraads begin. Het nummer eindigt met een geweldige outro.

Met Narrow heeft Whilla Whisper een heel mooi visitekaartje afgeleverd. De muzikanten vullen de prachtige stem van Stefanie Schaekers perfect aan en zo krijgen we een mooi emotionele song die niemand onberoerd laat. Dit is pure kwaliteitsdroompop met een licht bombastisch refrein. Wij moeten wat denken aan de gothic folk van All About Eve als we de dramatiek van Stefanies stem in dit nummer horen en zeker het gelaagde refrein.

Summerhead van Eli Goffa laat je bij herfstig weer wegdromen naar vervlogen zomerdagen. Het genereert een gevoel dat ergens tussen melancholische weemoed en vrolijkheid heen en weer walst. Het resultaat mag er best wezen, Summerhead is een sterke song geworden. Eli Goffa blijft trouw aan zijn pure songs maar dit nummer heeft toch meer pit dan zijn oudere werk en maakt dan ook meer indruk.

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More