Home Singles TWIN DRUGS – Dust Worship (Crazysane Records)

TWIN DRUGS – Dust Worship (Crazysane Records)

by Bart Verlent

Sinds 2016 maakt het Amerikaanse trio Twin Drugs stevige shoegaze met een flinke dosis fuzz, crunchy feedback en de typische dromerige zanglijnen. Zelf noemen ze hun geluid een combinatie van de zweverige atmosfeer van My Bloody Valentine en A Place To Bury Strangers en de stevige riffs van Metz. Wij vullen het rijtje nog aan met Django Django omdat het trio niet vies is van een flinke dosis psychedelica.

© Twin Drugs

Door de jaren heen is het geluid van Twin Drugs donkerder geworden. Die donkerte is ingegeven door de ingewikkeldheid van het leven. Op het nieuwe album In Now Less Than Ever dat op 7 oktober verschijnt, zou de band extreem duister klinken. Op de voorafgaande single Dust Worship horen we psychedelische shoegaze met een flinke dosis noise. De clip bij de track heeft de band zelf gemaakt. Ze lieten zich inspireren door cosmic horror en psychedelische documentaires waardoor het perfect aansluit bij het nummer.

Als alle nummers van de nieuwe plaat even heftig klinken als deze Dust Worship zal het een behoorlijk zware plaat worden. Het trio komt met een heel indrukwekkend geluid waar we lichtjes door zijn weggeblazen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More