Home Belgisch TWEEVIERACHT – Delta (Eigen Beheer).

TWEEVIERACHT – Delta (Eigen Beheer).

by Bram Langmans

Begin dit jaar verscheen met Tweevieracht een intrigerende en veelbelovende nieuwkomer op het toneel van de Vlaamse hiphopscene. Het nieuwste project van Lerr en BLNK – namen die al een hele tijd meedraaien en waar je in principe dus al wel eens van gehoord zou moeten hebben – is namelijk een beetje een geval apart.

De getalsymboliek rond de naam van het project wordt door het Gentse duo namelijk zo dik en breed uitgesmeerd dat het een niveau bereikt waarop wij alleen nog maar van conceptuele kunst kunnen spreken, maar ook de inhoud van de teksten en de frisse beats van Tweevieracht dragen bij tot die algemene sfeer van kunstzinnige creativiteit.

(c) Lucas Heirbaut – Tweevieracht

Met het acht tracks tellende VIII presenteert de groep nu het laatste deel van een drieluik waarvan eerder al de delen II en IV verschenen. Als eerste single uit dat nieuwe album koos het Gentse duo voor de aanstekelijke protestsong Delta, waarin een kritische blik wordt geworpen op het huidige politieke klimaat van fake news en economische besparingen, al horen wij ook meer persoonlijke en filosofische overwegingen de revue passeren.

Dat alles wordt ondersteund door een knappe, eerder rustige en trap-gebaseerde beat van de hand van BLNK waarin een lichtjes mysterieuze melodie-lijn twijfelt tussen iets uit één of andere horror-film of toch eerder iets Midden-Oosters exotisch. Fris en on point dus, zoals BLNK daar zijn handelsmerk van gemaakt lijkt te hebben.

“Ge kunt nie weten waar ik mijn truuken heb geleerd / tweevieracht / zelfs de groepsnaam cumuleert / wij gaan blijven groeien”, rapt Lerr ergens halverwege het 2 minuten en 48 seconden durende nummer, en dat hadden wij zelf niet beter kunnen zeggen.

Toppertje.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More