Home Belgisch BELTOON: REDWOOD.

BELTOON: REDWOOD.

by Ruben De Vleeschauwer

Na eerder dit jaar zijn onvolprezen eerste studio-ep Metaxy uit te brengen, is Redwood terug met een remix. Deze keer zeilt hij in het kielzog van ons nationaal electro-swing exportproduct bij uitstek, Boogie Belgique en herwerkte hij de song Memory. Dat deze remix sterk als een cover aanvoelt, hoeft niet te verbazen. Redwood is naast een straffe beatmaker immers ook een begenadigde zanger, songwriter en gitarist.

© Redwood /Facebook

Deze interpretatie van de song is, zoals verwacht, een dromerige mengelmoes van folk en elektronica met zachte vocals, prachtige melodieën en delicate grooves. De subtiele, half verdoken zangpartijen van Marlon klinken als honing en wisselen halverwege het nummer af met de conventionelere vocals uit het origineel. Het nummer blijft steeds fris, bouwt op en komt tot een zeer vervullende instrumentale climax vlak voor het einde.

Dat Redwood een hyper getalenteerd manusje-van-alles is, staat intussen vast. Onze redactie is dan ook enorm benieuwd om te zien wat de toekomst voor hem in petto heeft. 
Wij zijn alvast fan!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More