Home Singles Twee nieuwe nummers kondigen Whispering Sons-album aan

Twee nieuwe nummers kondigen Whispering Sons-album aan

by Nel Mertens

Het is officieel nu, want hun in alle duisternis uitgebroede tweede ei heeft een naam: Several Others volgt het album Image van Whispering Sons op. We kregen met Surface al een eerste track te horen, waarvan de gelimiteerde single-editie op 7” vrijwel onmiddellijk uitverkocht was. Daar voegt de Limburgse postpunkband nu meteen twee nummers van dat nieuwe album aan toe.

Artwork © Daniil Lavrovski

Satantango en Surgery confronteren opnieuw met de sterkte van Whispering Sons. Een continu weerbarstig heen en weer trekken van emotionaliteit waarbij duivels en demonen getemd dienen te worden en tegelijk gestreeld, tot de eigen angsten getemperd worden.

De stem met dat unieke timbre van Fenne trekt de aandacht en maakt ieder duister hoekje van de tracks aantrekkelijk. Een woeste emotionaliteit overspoelt de aanwezige kwetsbaarheid met een dramatiek die niet alleen de donkere denkers onder ons charmeert. Intens en verwarrend fluisteren de kinderen van de postpunk heerlijk voort!

Voor het album Several Others trok het vijftal zich vorige zomer terug in de Ardennen om daar te focussen en vanuit hun kracht – pure, pretentieloze intensiteit – aan de nieuwe nummers te werken.

“Wees altijd iemand anders in plaats van jezelf,” waren de woorden die Fenne Kuppens neerpende als start van Several Others.“Het is een vreselijk advies”, zegt ze, “maar het kwam overeen met mij en mijn persoonlijke ambities.” Ze begon te schrijven over haar compromisloze perfectionisme dat, hoewel deels te danken aan het opmerkelijke succes van de band in de afgelopen vijf jaar, overweldigend begon te worden. “Ik bevond me in een fase waarin het ongezond werd. Je denkt altijd dat dingen beter moeten, dat je altijd meer kunt doen.”Whispering Sons heeft zijn eigen verwachtingen tot hier toe constant overtroffen. En dat blijven ze ook doen. “Elk nummer dat we schrijven, staat dichter bij wat we echt willen doen. Zonder compromissen te sluiten ”, voegt Fenne er aan toe.

Het album Several Others verschijnt op 18 juni 2021 digitaal, op cd, vinyl én op tape bij het label Pias en kan je reeds voorbestellen.

Website / Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More