Home Singles TVAM – Double Lucifer

TVAM – Double Lucifer

by Ann Cnockaert

TVAM, het project van de Brit Joe Oxley, heeft zonet een nieuw album aangekondigd genaamd High Art Lite. We krijgen meteen ook de nieuwste single Double Lucifer met bijhorende videoclip.

Over Double Lucifer vertelt Joe Oxley: “De culturele constructies van goed en kwaad wegen zwaar op ons allemaal – als we worden opgevoed om te geloven in goed versus kwaad, dan zou ik graag denken dat de meeste mensen proberen om op het goede pad te blijven zoveel als ze kunnen. Soms zijn we overgeleverd aan de grillen van het lot en worden we geleid door ongeziene invloeden. Double Lucifer gaat over die momenten waarop er geen juiste weg is, alleen pijn… wanneer elke uitkomst eindigt in schade.”

In Double Lucifer horen we elementen van shoegaze, electro, krautrock en industrial maar het zijn vooral de analoge synths die de single zijn unieke sound geven. Het doet ons een beetje denken aan die andere synthgod Gary Numan. TVAM mixt moeiteloos elektronische en rockmuziek, en laat elementen uit beide muziekgenres elkaar aanvullen.

Wij kijken al uit naar het album dat op 21 oktober zal verschijnen via Invada Records.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More