Home nieuws Baroeg groots gevierd, in ’t klein

Baroeg groots gevierd, in ’t klein

by Nel Mertens

We waren er nog nooit. Omdat de échte wereld ons interesseert en niet de verkleinde versie er van. Miniworld Rotterdam.
Waar we met plezier wel vaker vertoeven is Baroeg in Rotterdam. Hét poppodium dat het ruigste, donkerste, vuilste programma durft te presenteren, afgewisseld met lokale helden én ook jaarlijks verrast met interessante bands op het festival Baroeg Open Air.

Een heerlijke plek. Op het eerste zicht een klein, graffiti-kot in een Rotterdams park. Maar wat kan je er geweldige optredens meemaken. En dat hadden ze bij Miniworld ook wel begrepen: als eerste poppodium krijgen ze een maquette in hun park!

Op 6 mei 2021 bestond Poppodium Baroeg maar liefst veertig jaar. Miniworld is dit jaar 15 jaar open voor publiek, dus Baroeg en Miniworld bundelen hun jubilea met een grootse onthulling. Directeur Marc van Buren – zelf groot muziekliefhebber – is de samenwerking met Baroeg aangegaan om Baroeg als eerste poppodium een maquette in Miniworld te geven. De maquette is gemaakt door modelatelier teamleider en Baroeg bezoeker Dido Geluk. Naast Baroeg is muziekfestival Metropolis ook te zien in Miniworld, maar Baroeg is officieel het eerste poppodium met een maquette op deze locatie.
De maquette van Baroeg is interactief gemaakt met een drukknop. Bij het drukken op de knop gebeuren er bijzondere dingen in Baroeg, inclusief muziek. Er is muziek te horen van de Rotterdamse bands Cenobites, Die Nakse Bananen, Thanatos en Officium Triste, die al meerdere malen in Baroeg hebben gespeeld.

Maar daarnaast wordt Baroegs jubileum nog meer in de verf gezet, want het werd vorig jaar verkozen tot Echt Rotterdams Erfgoed en zette een samenwerking op met Rotterdamse schoenenwinkel Mascolori, kledingwinkel WolffBlitz en kunstcollectief Monkidoe dat ook verantwoordelijk was voor de kenmerkende graffiti op het Baroeg pand. Later dit jaar releaset Baroeg met deze partijen een exclusieve schoenen- en kledinglijn. In samenwerking met galerie / erfgoedlab DIG IT UP werd een tentoonstelling opgezet over 40 jaar Baroeg, dat wegens succes werd verlengd. Tot slot komt er ook nog een boek uit over 40 Jaar Baroeg.

Baroeg / Miniworld

www.baroeg.nl

www.miniworldrotterdam.nl

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More