Home Singles TRISTAN – Isuk (PIAS)

TRISTAN – Isuk (PIAS)

by Bart Verlent

Na de ep’s IIIusje en Delidomia verschijnt dit dit jaar eindelijk het debuutalbum Wellif van Tristan. Isolde Van den Bulcke maakt met haar alter-ego een boeiende combinatie van pop en ambient met een vleugje jazz. Vandaag verschijnt het tweede voorproefje van haar debuutplaat.

© Shy Dog

Isuk is een ode aan zowel de vastberadenheid als aan de zogenaamde ‘soft power’ van het vrouwelijke geslacht. Het is dan ook een nummer over generatie overschrijdende vrouwelijke trots, groei en heling. Muzikaal is deze song deels geïnspireerd door de zalvende klanken van de Braziliaanse bossanova maestro João Gilberto.

Het is een episch nummer waarin wordt gegoocheld met brede arrangementen. De song begint vrij somber en sensueel, in het refrein komt er al wat meer kleur in het geheel. In het midden krijgen we een bijzondere twist die het nummer naar een hogere dimensie stuwt. Een klein meesterwerkje waar Tristan zeer trots mag op zijn.

Tristan is momenteel op tournee met Taxiwars, je kan ze aan het werk zien op:

21/06 – Wilde Westen, Kortrijk
22/06 – De Casino, Sint-Niklaas
23/06 – Mezz, Breda

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More