Home Belgisch Graspop Metal Meeting – Anthem (PIAS)

Graspop Metal Meeting – Anthem (PIAS)

by Geert Mertens

Om de 25ste editie van Graspop Metal Meeting te vieren met een nummer werden vier iconen uit de Vlaamse metalwereld bij elkaar opgesloten en moesten ze een nieuw nummer fabriceren. Een Anthem voor het festival zowaar.

Voor het drumwerk tekende Mario Goossens van onder meer Triggerfinger. Geboren Desselaar Tijs Vanneste aka Van Echelpoel verzorgt de zang.

Sybren Camerlynck van Fleddy Melculy speelde de bas in én Johannes Van Audenhove (Evil Invaders) nam het gitaarwerk voor zijn rekening.

Zowat alles wat je van een metalnummer mag verwachten, zit erin: een intro à la Iron Maiden met een brullend Graspop-koor, bij momenten neigt de zang naar James Hetfield van Metallica en in de veelvuldige solo’s horen we echo’s van Slash van Guns ‘n Roses. Qua muzikaliteit hebben de vier heren duidelijk wat metalwatertjes doorzwommen…

Een spielerei maar het zal ongetwijfeld heel wat gebalde vuisten in de lucht doen klieven als het door de boksen galmt tijdens de Graspop Metal Meeting.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More