Home Belgisch CARTHAGE Scorpio Sessions (14/06/2022)

CARTHAGE Scorpio Sessions (14/06/2022)

by Felix Sandon

Acht maanden lang stemden we elke dinsdagavond blindelings op Radio Scorpio af om nieuwe muziek van eigen bodem te ontdekken. Iedere Scorpio Session bood iets speciaals: slechts een enkele keer hoorden we valse noten of onverschrokken herrie, meestal waren we verbaasd over de hoeveelheid talent die het programma wist te vinden. Carthage krijgt nu de eer het seizoen af te sluiten en de zomer in te luiden.

En daarvoor is dit duo, dat we onlangs leerden kennen met Wake Up, geknipt. Gitarist Thijs De Smedt zingt zachtjes mee met Sophie Herbots, maar nergens overvleugelt hij haar kristallen stemgeluid. Look gaat net iets te lang door voor wat er te vertellen valt en misschien passeert er één “Ooo-oooh” te veel, maar deze melancholische zielen met hun samensmeltende stemmen creëren perfect de sfeer van een warme avond vol belofte.

In hun tweede lied van de avond laten Sophie en Thijs hun innerlijke Emmylou Harris en Rodney Crowell de vrije loop.

Ook deze country-achtige ballade baadt in de weemoed. Aan de Scorpio Sessions zijn regels verbonden: er passen maar twee mensen in de studio, dus zagen we wel opvallend vaak de combinatie van stem en akoestische gitaar voorbijkomen. Carthage puurt er echter één van de mooiste prestaties uit. Ideaal om de zomer mee te beginnen.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More