Home Singles TRESOR – Der Blaue Palast (dear.deer.records).

TRESOR – Der Blaue Palast (dear.deer.records).

by Astrid Venturuzzo

Vergis je niet, TRESOR is wel degelijk van Belgische makelij, maar men durft in alle politieke heisa wel eens te vergeten dat we ook Duitstalige landgenoten hebben. Daniel Offerman is daar één van (en wat voor één). Afkomstig uit Eupen en oprichter van het zeer geprezen Girls In Hawaii heeft hij zijn krachten gebundeld met Aurélie Muller (Blondy Brownie, Fabiola) om zo TRESOR te vormen.

Tresor (c) dear.deer.records

Hun verhaal is simpel. Ze dronken samen gratis rode wijn in de tuin van een chique galerij om tot de constatatie te komen dat ze samen muziek moeten maken. Gezien ze best ver uit elkaar wonen, besloten ze om elkaar iedere maand een klein blauw doosje op te sturen met daarin een nieuw idee voor een song. Een schat van ideeën zorgde uiteindelijk voor de opname van zes nummers en dat allemaal in de galerij waar ze elkaar hebben ontmoet.

Het verhaal klinkt als een sprookje en ook hun eerste single Der Blaue Palast oftewel het blauwe paleis, gaat verder op dit thema. Het popnummer heeft een aanstekelijke gloed over zich en doet, met de diepe basstem van Offerman en de groovy baslijn, denken aan de betere Franse chansons. Als dit het resultaat is na het drinken van rode wijn, dan schenken wij hen met plezier nog een fles!

De lp van TRESOR komt uit op 29 februari. Live kan je ze aan het werk zien op 12 maart in BRAZZ (Brussel) en op 13 maart in Vorn und Open (Eupen).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More