Home Belgisch DIJF SANDERS – Santoshi Mata (Unday Records)

DIJF SANDERS – Santoshi Mata (Unday Records)

by Luminous Dash

Kwisweetje. Weet u wat Flemali is? Toegegeven, wij hoorden het ook in Keulen donderen. Het antwoord moet echter niet bij onze Duitse vrienden gezocht worden, het betreft hier een samentrekking van de woorden Flemish en Nepali. Je merkt het beste lezer, je leert hier niet enkel wat bij over muziek. Maar eigenlijk toch weer wel, want Flemali werd geïntroduceerd om de muziek van de nieuwe single Santochi Mata van David ‘Dijf’ Sanders te omschrijven, een sound bepaald door Vlaamse en Nepalese invloeden.

(c) Dijf Sanders

Vlaamse Dijf haalde voor de nieuwe single immers inspiratie uit de Nepalese volksmuziek. Het nummer begint rustig met een tokkelend snaarinstrument maar wordt al snel overspoeld door een overstuurde beat die je kousen doen afzakken. Het uitbundige oriëntaals electrodeuntje dat volgt en de ruggengraat van het nummer vormt, maakt het onmogelijk om stil te blijven zitten. Het opgewekte vrouwenzangkoor voegt enkel aan de beleving toe. Dit is een vette dansschijf om jou beste Bollywood-moves op te testen!

De leuke nostalgische videoclip, gemaakt door Bert Juliaan Vercruysse, is gebaseerd op oude Arcadegames en toont Santoshi die zich al vechtend en springend een weg zoekt naar de tempel. Santoshi Mata is de tweede single als voorbode voor het nieuwe album Puja dat binnenkort verschijnt bij Unday Records.

Jeroen De Weder

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More