Home Singles TORRES – Wake To Flowers (Merge Records)

TORRES – Wake To Flowers (Merge Records)

by Kris Van den Bossche

De zesde langspeler van Torres verschijnt nog voor deze kille maand alweer het loodje legt en – hoera – we krijgen opnieuw een staal uit dit werk voor de voeten geworpen.

Torres © Ebru Yildiz

Wake To Flowers heet de nieuwgeborene en waar Collect goed beukte en I Got The Fear een ballad kan genoemd worden, is deze outtake een typische albumtrack met een pulsende bas en op de voorgrond de trefzekere zang van Mackenzie Ruth Scott. Het album dat What An Enormous Room zal heten (What A Fat Room heeft het niet gehaald) wordt dus duidelijk gevarieerd, al zorgen de stem van Mackenzie, harde synths en originele gitaarlijnen voor de nodige binding en herkenbare stempel. Intelligente indie zouden we kunnen zeggen, al is een label altijd ontoereikend.

De bijhorende clip van Dani Okon oogt retro-lofi maar geeft niet veel prijs over het nummer.

Torres zelf verklaart dat het één van haar favoriete eigen songs is: “Alles wat ik nu heb of doe, is iets waar ik ooit voor heb gevochten en waar ik naar verlangde – dit lied is mijn manier om mezelf daar voortdurend van bewust te blijven. Ik ben bekend met de teleurstelling die vaak volgt op hoop, maar mensen zijn angstaanjagend veerkrachtig.”

Torres komt op 3 februari haar warme gloed in de Brugse Cactus Club afleveren: mis de eerste grote ontdekking van het jaar niet!

Torres in de Cactus Club – Facebook Event

Torres | Facebook | Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More