Home Singles MELTHEADS – No One Is Innocent (Mayway Records)

MELTHEADS – No One Is Innocent (Mayway Records)

by Carl Van Steenbrugge

Ergens in 1978 brachten de Sex Pistols weliswaar zonder Sid Vicious of Johnny Rotten, een single uit met als titel No One Is Innocent. Belangrijkste fun fact over die single was dat de vocals door ene Ronnie Biggs werden gebracht. Die kerel was een beruchte crimineel in de UK en op dat moment nog steeds gezocht voor een treinroof en gevlucht naar Brazilië. Die single is dus een interessant schijfje voor verzamelaars.

Bij het beluisteren van het gelijknamige lied door de Meltheads blijkt het over een totaal ander nummer te gaan. Maar gelukkig wel eentje dat even punk klinkt als die Engelse band. En blijkbaar hebben de bandleden net als de Pistols ook hun eigen demonen te verwerken.

Frontman Sietse Willems over No One Is Innocent: “Het nummer gaat over de buurt waar ik ben opgegroeid. Ik hou van die plek, het is er divers, het is er warm, maar ook valsig en onevenwichtig. Het nummer gaat over deze sociaal-economische ongelijkheid en hoe wij als samenleving dit corrupte systeem in stand blijven houden. Daarom is ‘no one innocent’, niemand onschuldig.”

Het gaat op dit moment hard voor The Meltheads. De releasedatum van 9 februari van hun debuutalbum Decent Sex nadert snel, en de releaseshows in de Trix (01/03) en in Het Wilde Westen (08/03) zijn bijna uitverkocht.

SpotifyFacebookYoutubeInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More