Home Singles ZUKORA – La Raza

ZUKORA – La Raza

by Bart Verlent

Wout Vantieghem, Wout De Vocht, Daan Verstraete, Flor Van Meensel en Jonas Nuttin zijn vijf muzikale veelvraten. Op PXL Music in Hasselt begonnen ze samen de band Zukora voor het vak “bandprojecten”. Ze laten zich inspireren door Afro-futurisme en punk en willen met vreemde melodieën, poppy hooks en brullende zang een nieuw geluid brengen.

© Zukora

Volgend jaar verschijnt de debuutep van het vijftal, La Raza is er een overtuigende smaakmaker uit.

Het nummer gaat over de wereld van vandaag, waarin cultuur soms wordt ingezet als instrument voor onderdrukking. Ze nemen een gedurfd standpunt tegen het gebruik van cultuur als gespreksonderwerp om het geweten te sussen. Ze vinden daarenboven het begrip “cultuur” heel dubbelzinnig, want cultuur kan leerrijk zijn en aansporen tot solidariteit, maar het kan ook gebruikt worden als maatstaf die bepaalt in welk systeem je hoort en over wie je mag/kan oordelen.

Zukora smelt verschillende invloeden samen tot één uniek geheel. Het nummer klinkt aanstekelijk en dansbaar, maar er zijn ook scherpe hoeken aan. We horen Zuiderse invloeden, elektro en psychedelica gecombineerd met een groove om u tegen te zeggen. Muziek die verschillende culturen overstijgt… we love it!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More