Home Belgisch TIN FINGERS – Fomo For Kids (V2 Records).

TIN FINGERS – Fomo For Kids (V2 Records).

by Astrid Venturuzzo

Sinds hun ep No Hero in 2017 uitkwam, was het lange tijd stil rond de Antwerpse band Tin Fingers. Die stilte werd eind vorig jaar doorbroken met de single Glow, aanzet voor speculaties rond een nieuw project. En zo blijkt, 2020 wordt het jaar waarop Tin Fingers de stilte doorbreekt en hun debuutplaat zal voorstellen. Als extra proevertje stellen ze na Glow, hun tweede single Fomo For Kids voor.

Er hing altijd al wat mysterie rond het succes van Tin Fingers. Ze deden mee aan vele wedstrijden waaronder Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting, maar geraakten niet tot in de finale. Toch hebben zij nooit moeite gehad om zalen tot de nok toe gevuld te krijgen en ook hun ep No Hero werd zeer goed ontvangen. Dit kan gelegen hebben aan het feit dat de productie in handen lag van Jasper Maekelberg, frontman van Faces on TV en belangrijke pionier in de Belgische muziekwereld, maar wij verdenken eerder de bakken talent die de groepsleden van Tin Fingers bezitten en de kracht van hun dromerige indiepop.

Glow was alvast een stralend voorproevertje van het opkomende album, maar ook de nieuwe Fomo For Kids moet niet onderdoen. Fomo For Kids is zo’n track waar onmiddellijk een heel warm gevoel mee gepaard gaat. Het nummer gaat over de kindertijd en de ‘fear of missing out’, maar ook over het krijgen van onvoorwaardelijke liefde als kind (“Almost never no love. I need more love”). De song is een rustige ballad die toch alle elementen bevat om het interessant te houden: een beklijvende intro, een kloppend ritme, een synthesizer die mee kabbelt met de melodie en een kinderkoor dat het nummer de ‘final touch’ geeft die het verdient. We zijn fan en wachten vol ongeduld op het debuutalbum.

Als je nog geen date hebt gepland voor Valentijn, niet getreurd! Tin Fingers stelt hun debuutalbum voor op 14 februari 2020 in de AB Club. Minstens even gezellig en hoogstwaarschijnlijk romantischer dan de doorsnee valentijnsavond.

Tickets en info: https://www.abconcerts.be/nl/agenda/evenementen/tin-fingers/21511/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More