Home Singles TIM DE ROO – Gevallen Held

TIM DE ROO – Gevallen Held

by Ann Cnockaert

Tim De Roo, de songschrijver uit Gent, bracht onlangs de nieuwe single Gevallen Held uit. In dit nummer bezingt hij de muzikale legende Morrissey, voormalig frontman van The Smiths.

© Tim De Roo, cover Gevallen Held

Tim haalt inspiratie uit de melancholische en zwart-humoristische teksten van Morrissey en deelt net als Morrissey een liefde voor de outsiders van deze wereld. Echter, Morrissey’s polariserende uitspraken en soms misantrope houding staan in schril contrast met Tims vermogen om te relativeren en met beide voeten op de grond te blijven.

De tegenstelling tussen deze twee persoonlijkheden vormt de perfecte basis voor Gevallen Held. Tim gebruikt zijn typische no-nonsense aanpak om een ode te brengen aan de eigenzinnige singer-songwriter Morrissey. De rauwe lo-fi-randjes in de muziek laten zien dat deze liefde niet altijd even gepolijst is. De song kreeg extra cachet in de studio van Ward Snauwaert, zonder dat het ten koste ging van de spontaniteit.

Tim heeft met zijn nummer een prachtige vertolking gegeven van hoe velen zich voelen wanneer een diepe bewondering voor hun jeugdidool langzaam omslaat in teleurstelling.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More