Home Singles DEATH VALLEY GIRLS – What Are The Odds (Suicide Squeeze/Konkurrent)

DEATH VALLEY GIRLS – What Are The Odds (Suicide Squeeze/Konkurrent)

by Hans Vermeulen

Islands In The Sky, de nieuwe plaat van Death Valley Girls is twee weken uit maar we leggen onze focus op de videoclip van single What Are The Odds. We zien de band floreren met pruiken in heuse B52’s stijl op een bevreemdende pool party. Bevreemdend want we lijken ons in een parallel universum met een multidimensionaal tijdsbesef te bevinden. Over dit nummer zie frontvrouw Bonnie Bloomgarden dat ze zich door Madonna’s Material Girl lieten inspireren, wat het allemaal nog wat buitenaardser maakt.

De hele plaat ziet ze als gids voor een spirituele gezondheid en een leidraad voor reïncarnatie. Het was verre van een makkelijke bevalling want Bloomgarden had tijdens de covidperiode een mysterieuze ziekte die haar een half jaar bedlegerig maakte en dus een enorme impact had op de klank van de plaat. Die draait immers om mentale gezondheid en zelfzorg.

Wat uiteraard vooral de link met de grote hit van Madonna legt is de zinsnede “We are living in a simulated world and we are simulated girls”. Het nummer is geweldig en heeft een onweerstaanbaarheid die vrolijkmakend werkt.

Het is een collage van beelden van de bandleden die zich tegelijk op verschillende locaties bevinden, deprimerend in zwart in een park en feestelijk in bikini en zonnebril in een zwembad. Het laatste beeld is geniaal. De zwarte versie van henzelf vermengt zich enthousiast met de verbouwereerde gekleurde versie van henzelf.

Links:
Death Valley Girls Facebook
Death Valley Girls Twitter
Death Valley Girls Instagram
Death Valley Girls Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More