Home Concerttip Elektronische geluidskunstgrepen snoepen op het AntennA Festival 2023

Elektronische geluidskunstgrepen snoepen op het AntennA Festival 2023

by Patsker Omaer Beguin

Na twee keer door de covidperikelen geannuleerd geweest te zijn organiseert het AntennA Festival op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart een tweede editie van hun evenement. Dit gebeuren vindt terug plaats in samenwerking met het Cultuurcentrum Evergem.

Op vrijdag kan er in CC Stroming te Evergem vanaf 18u30 gesnoept worden van de veldopnames en ruismelodieën van Teleferick, de meditatieve techno en groovy psychedelica van Onrust met beeldend kunstenaar Geert Lenssens en het geluidsuniversum van Slumberland. De headliner van de avond is Silver Galaxy uit Berlijn. De Belgische frontvrouw Anna-Maria Van Reusel werkte onder andere al samen met Thorsten Quaeschning (Tangerine Dream).

Op zaterdag verschuiven de activiteiten naar de nabijgelegen zaal ’t Klokhuis (vlakbij CC Stroming). Vanaf 15u wordt er gestart met de verhalen van Muziek uit de Kosmos / Kaleidofoon door samensteller Paul Verkempinck. Dit jaar wordt het jonge Brusselse label Anterior Insula in de kijker gezet. De bezoekers kunnen kennis maken met de klankwerelden van Ly Foulidis, Bitterling en Rosetta Glare.

Voor de modulaire synthesizer pulsen zorgen  Halfgeleider en Nordlys. Van Silent Noise Revolution mogen de bezoekers minimalistische piano en abstracte ruis verwachten. Ron Boots en Rob Papen brengen een muzikaal eerbetoon aan de ons recent ontvallen Klaus Schulze en andere ‘Lost Souls of Electronic Music’. Stijn Hüwels gaat voor een soundtrack bij de live gemaakte tekeningen van Randall Casaer zorgen.

De afsluiter van het elektronisch festival is voor Avondlicht, het donkere en mysterieuze project van de Antwerpenaar Matthias Dziwak. Naast de optredens is er veel te ontdekken aan de standjes en zijn er uitdagende IPEM experimenten. De affiche van het AntennA Festival bestaat hoofdzakelijk uit de Belgische elektronische muziekscene en samenwerkingen met artiesten uit diverse kunstvormen (beeld, fotografie, film en grafiek).

https://www.antennafestival.be/blank-5-1-2-1

https://www.facebook.com/events/601082721854478?active_tab=about

https://www.facebook.com/cultuurcentrumevergem

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More