Home Belgisch TIEN TON VUIST – Next In Line (Eigen Beheer)

TIEN TON VUIST – Next In Line (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Tien Ton Vuist. Met zo’n naam lijkt het wel alsof tientallen bulldozers over je heen zullen rijden. Geen nood, hoewel het een geluid is die je van je paard bliksemt en de twee graag met de versterkers open spelen, gaat het om lekker gebalde catchy indierock (weliswaar met een vuil kantje) van het allerbeste kaliber.

Nikki Kiekens en Tijl De Meulemeester uit Oudenaarde lopen al een tijdje in de kijker. Altijd wel op één of ander lokaal festivalletje te zien of met lovende woorden weglopend in de betere muziekblogs. Maar met het herfstseizoen in aantocht, gooit Tien Ton Vuist het over een andere boeg. Zeg maar, zich profileren dat ze meer zijn dan dat goede hobbybandje. En dat lukt op deze nieuwe single meer dan aardig.

Kosten noch moeite werden gespaard voor Next In Line. De band werkte samen met producer Reinhard Vanbergen en ook de frituurkosten in de video zullen niet van de poes zijn. Met deze nieuwe knaller kunnen de twee onmiddellijk naast het betere rockbeukwerk van Rhea of Black Leather Jacket gaan staan. Of om het nog scherper te stellen, mocht dit de nieuwe single van Royal Blood zijn, dan stond het nummer in geen tijd hoog in De Afrekening. Just saying!

Met Next In Line onderstreept en bevestigt Tien Ton Vuist niet meer dan wat we reeds langs dachten: het is niet meer dan een kwestie van tijd vooraleer dit land zal beseffen hoe een vuistslag van tien ton aanvoelt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More