Home Belgisch MILLIONAIRE – Cornucopia (Unday Records).

MILLIONAIRE – Cornucopia (Unday Records).

by Didier Becu

2017 was zonder het twijfel van Millionaire. Na een radiostilte van meer dan tien jaar sloeg Tim Vanhamel dubbel en dik hard terug met Sciencing, zonder twijfel het meest avontuurlijke album dat de band ooit heeft uitgebracht. Niet teren op het verleden, maar nieuwe horizonten opzoeken en op de koop toe week na week bewijzen dat Millionaire de allerbeste liveband van dit land is.

Vorig jaar werd via Record Store Day snel duidelijk dat met de singlerelease van Don’t Vanhamel er nog steeds zin in had. En jawel, deze week nog gaf via de sociale media Millionaire aan dat er een nieuwe single zat aan te komen. En die is er, en wat voor één!

Cornucopia is Latijn voor de hoorn des overvloeds, een oogstsymbool dat geassocieerd wordt met een overvloedige overvloed. Niet dat er sprake is van een overvloed op deze nieuwe single, maar net zoals op diens comebackalbum grossiert Vanhamel in allerlei muziekjes en komt hij op de proppen met een niet te versmaden stukje eigentijdse psychedelica. Bij Millionaire vervallen we niet graag in clichés, maar hoe meer je naar deze song luister hoe meer je ontdekt in deze gelaagde single die vol geniale detailvondsten zit.

Cornucopia is naast de nieuwe single ook de openingstrack van een nieuw album dat verwacht wordt in maart 2020. Over de plaat houdt Vanhamel het cryptisch: “Time’s up, time’s down, time’s right in time #fillvoidshopeatworkconsumeplanet. Cornucopia=track1 Millionaire APPLZ ≠ APPLZ out March 2020.”

Juist, geen mens die daar een woord wijzer van wordt, behalve dat het uitkijken wordt naar de lente. Nu al zijn de concertdata bevestigd:

21/03 Alter Schlachthof – Eupen
25/03 Cactus – Brugge
28/03 Reflektor – Liège
29/03 Trix – Antwerpen
31/03 Depot – Leuven
03/04 De Kreun – Kortrijk
04/04 Ik Zie U Graag – Breda (NL)
11/04 MOD – Hasselt
14/04 Democrazy/Handelsbeurs – Gent
24/04 De Helling, Utrecht (NL)
30/04 Les Nuits Bota – Brussel

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More