Home Belgisch BELTOON: LE MOTEL.

BELTOON: LE MOTEL.

by Bram Langmans

Het moet zo’n zes jaar geleden zijn dat Le Motel voor het eerst op onze radar verscheen. Sindsdien is het hard gegaan voor de Brusselse producer: samen met Roméo Elvis wist hij zich te ontpoppen tot één van onze nationale muziekiconen en ook met de beats en producties die hij verzorgde voor onder andere YellowStraps, Zwangere Guy, Swing of Veence Hanao wist hij voor eeuwig een plaatsje in ons hart te veroveren.

Nieuw solowerk van Le Motel wordt pas volgend jaar verwacht, maar met nieuwe single/video Nigori doet de artiest ons vrij onverwachts toch al een lekkere amuse-gueule cadeau die onze honger alvast kortstondig zou moeten stillen.

(c) Astrid Descamps – Le Motel live with visuals by Antoine De Schuyter

Op Nigori doet Le Motel ons visueel en auditief verslag van zijn trip naar Japan en Korea eerder dit jaar. We horen de kenmerkende, al dan niet etnisch getinte samples, ritmes en melodieën en diepe, rollende bassen waarmee Le Motel graag kookt. Deze keer resulteert dat in een zinderende, Aziatisch getinte en naar footwork (denk Jlin) refererende track waarbij het moeilijk is om stil te zitten. En dat vinden wij best wel fris en opwindend.

Ondertussen krijgen we footage te zien van de eerder genoemde Aziatische trip van Le Motel, meesterlijk gemonteerd en in beeld gebracht door Antoine De Schuyter, die tegenwoordig ook de live visuals doet op de laatste reeks concerten van de beatmaker/producer.

Erg lekker tussendoortje dus, die Nigori, al vrezen wij wel dat onze honger naar nieuw werk van Le Motel er alleen maar groter op is geworden. Toppertje, en dus maakten we er maar meteen onze beltoon van de dag van!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More