Home Singles THIS CAN HURT Feat. MARIEKE BRESSELEERS – If You Go

THIS CAN HURT Feat. MARIEKE BRESSELEERS – If You Go

by Nel Mertens

Sinds 2015 maakt de Gentse band This Can Hurt muziek zonder zichzelf grenzen op te leggen. Qua sound doen ze denken aan Nine Inch Nails, Massive Attack, Deftones en soms ook Sisters Of Mercy. Ze krijgen het label industrial postwave opgeplakt, maar daar stopt het niet bij, want Sven VDN (frontman, zang), JP De Brabander (gitaar), Jack Noise (drums, soundscapes) en Jo Van Malderghem (bas) zijn vooral ook rock-’n-roll.

Achter de wilde blikken van de heren schuilt bij elk van hen een Peter Pan. Onder hun leren jekkers een zachte pit. Die leggen ze bloot op hun nieuwe, semi-akoestische ep die er eind april aan zit te komen.
If You Go is de eerste single van de ep, waarop we Marieke Bresseleers (Praga Khan / Lords Of Acid) als zangeres horen in duet met Sven. De herwerking benadrukt de intensiteit van het verlies van iemand die je zo graag ziet. Niet meer of minder dan het origineel van op hun debuutplaat, want dat was – in een heel andere sfeer die, jawel, toch weer – in een elegant rauwe Nine Inch Nails-stijl gehuld. Schreeuwend, verscheurend pijnlijk, terwijl deze semi-akoestische versie met Marieke Bresseleers een emotioneel tranende schoonheid meedraagt in de zang, de warme omhelzingen van de gitaar, de bluesy drums, warm basgetokkel en het geluid van strijkers.

If You Go is digitaal verschenen en hoor je binnenkort op de ep A Deeper shade of Blue, die begin april verschijnt. De ep bevat nummers die eerder verschenen op When Nothing Matters (2017) en Worlds Apart (2019), die ze in samenwerking met gastartiesten herwerkten.

Tijdens de pandemie begon de band ook een derde album te schrijven. Er zit dus nog meer nieuw This Can Hurt-materiaal aan te komen! De band besloot – onder invloed van de Brexit – de samenwerking met het Britse label Glasstone Records stop te zetten en onderhandelt momenteel met enkele Europese labels.

Facebook Website Soundcloud Spotify / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More