Home ReviewsAlbum Reviews AARDE AAN DAAN – De Situatie (Small Art/ N.E.W.S.)

AARDE AAN DAAN – De Situatie (Small Art/ N.E.W.S.)

by Bart Verlent

De Amsterdammer Daan Hafkamp verhuisde de liefde achterna naar Antwerpen. De liefde liep stuk maar voor Hafkamp ging er een nieuwe wereld open. België werd zijn nieuwe thuis; hij studeerde theater-, film- en literatuurwetenschappen en begon songs te schrijven. Hij liet zich daarbij inspireren door indiepop, hiphop, psychedelica, funk en western filmmuziek en zo werd de dagdroompop van Aarde aan Daan geboren. In 2020 belandden Daan en zijn band in de halve finale van Humo’s Rock Rally waarna de band het voorprogramma mocht verzorgen van Tourist LeMC en Froukje en op tournee mocht met WIES.

© Aarde Aan Daan

Nu is het viertal klaar voor de volgende stap: de debuutep. De Situatie bevat zes nummers die variëren van melancholisch en ingetogen tot euforisch en vitaal. We maken een kleurrijke reis door de binnenwereld van Daan vol geluids- en filmsamples geïnspireerd door films als A Streetcar Named Desire, Burden Of Dreams, Le Conseguenze Dell’Amore en That’s Hot.

De Situatie is een heel diverse ep, met aanstekelijke dansbare pop (Onderuit, Waarom Doe Ik Het en De Situatie), dromerige ingetogen pareltjes (Hejira, Je Verliest Jezelf en het pakkende Al Mijn Geld) en speelse hiphop (Goed). De enige lijn in dit debuut is variatie en speelsheid. Samen vormen de nummers een mooi, kleurrijk geheel.

Het zou ons niet verbazen als we dit talentvol viertal deze zomer op verschillende festivals kunnen bewonderen met hun kleurrijke muziek. Met deze ep levert Aarde aan Daan een mooi visitekaartje af waarop ze laten zien waar de band voor staat. Het zal zeker veel deuren openen voor Daan en co.

Op 3 maart stelt Aarde aan Daan De Situatie voor in de Antwerpse Trix.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More