Home Singles THEN COMES SILENCE – Ride Or Die

THEN COMES SILENCE – Ride Or Die

by Ann Cnockaert

In de schaduwrijke hoeken van de Zweedse postpunk en goth scene is Then Comes Silence geen onbekende. Na bijna twee jaar afwezigheid maakt de band een glorieuze terugkeer met hun eerste single Ride Or Die een voorproefje van hun nieuwe album Trickery dat op 5 april wordt gelanceerd.

Then Comes Silence werd opgericht in 2012 door Alex Svenson. Ze werden geïnspireerd door tours met A Place To Bury Strangers en een interesse in horror en het occulte. Het aankomende album Trickery viert vriendschap en het gevoel van behoren tot de goth- en postpunkgemeenschap, met erkenning van zowel haar donkere als gastvrije kanten. Svenson benadrukt dat ondanks angst en vervreemding, momenten van eenheid en gemeenschap het waard zijn om voor te vechten, oftewel ‘ride or die’.

In Ride Or Die valt een constante, pulserende mantra te ontwaren, aangejaagd door bedwelmende gitaarklanken en krachtige drumritmes. Tijdens het refrein geeft Svenson zich volledig over, waarbij zijn expressie zich verdiept en harmonieert met de overweldigende energie van de muzikale compositie. Het geheel wordt gedragen door de opzwepende gitaren en pulserende drums.

De release van Trickery is gepland op 5 april 2024 via Metropolis Records.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More