Home ReviewsAlbum Reviews GULO GANG – Ballad Of A Grim Man

GULO GANG – Ballad Of A Grim Man

by Bart Verlent

Vorig jaar kregen we de debuutsingle Ballad Of A Grim Man van Gulo Gang en we werden er onmiddellijk door weggeblazen. Het Gents vijftal heeft zo’n straf, energiek, origineel geluid waar we helemaal wild van waren. Zelf strooien ze met referenties als Morphine, Viagra Boys, Cake en King Gizzard maar je mag van ons aannemen: hun sound is echt uniek. Nu krijgen we eindelijk de debuutep en daar staan zes sterke tracks op, weer met die indrukwekkende sound.

© Gulo Gang

De ep opent met de single, een logische keuze en ook wel een heel straffe binnenkomer. Dan gaat het tempo iets naar beneden in Blue Dress, opnieuw horen we dat donker dreigende sfeertje dat ook al in de opener zat. Michiel D’Haeze’s stem heeft iets van een crooner terwijl de bezwerende ritmesectie een basis legt voor de schurende sax en de warme gitaarklanken. De outro klinkt vurig en gedreven en is de zoete kers op de taart.

De duistere wolken hangen ook in het gedreven High Tide waarin de warme sax solo van Kris D’Haeze voor een tegengewicht zorgt. Het nummer wordt heel ingetogen afgesloten. De intro van Leopold is ook vrij rustig maar daarna gaan de poorten van de hel open met een zalige stevige wall of sound. In het midden valt alles even stil om daarna alles terug open te gooien tot een machtige climax. In Lost Again gaat Gula Gang er van in het begin tot het einde volledig voor met een furieus ritme.

Afsluiten doet de Gentse band in stijl met het sublieme Ghost met veel tempowissels, geweldige uithalen en de sax die in de clinch gaat met de gitaar.

Wat een band! Wat een ep! Wij zijn fan, nu de rest van de wereld nog.

Op 29 maart kan je Gulo Gang aan het werk zien in Villa Annama in Gent waar die avond ook Barno Koevoet en The Muttons op het programma staan. Op 15 juni trekt de band naar Oosterzele naar muziekcafé Zappa.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More