Home Belgisch THECOLORGREY – Out Of My Hands (Corner Vibe Records).

THECOLORGREY – Out Of My Hands (Corner Vibe Records).

by Bram Langmans

De Antwerpse hiphop / urban soul artiest TheColorGrey heeft zich in de loop van een paar jaar weten op te werken tot een gevestigde naam binnen de scene. Op zijn vorige single Nothing At All, die eerder dit jaar verscheen, werkte Will Michiels voor het eerst samen met een vijfkoppige liveband, wat resulteerde in lichtjes nieuwe muzikale wegen en een meer organisch geluid waarbij de urban elementen wat meer naar de achtergrond verhuisden en de soul en funk wat meer naar voren traden.

Die nieuwe richting wisten wij wel te smaken, en ook met nieuwe single Out Of My Hands, waarin dezelfde liveband opnieuw een glansrol speelt, gaat TheColorGrey duidelijk verder door op dat pad. Iets waar wij alleen maar verheugd over kunnen zijn.

Out Of My Hands is een heerlijke poprap / neosoul popsong met een instrumental zoals die alleen door een echte liveband gebracht kan worden. Op een lekker relaxte maar behoorlijk funky, jazzy old school hiphopbeat wenst TheColorGrey iemand (zijn ex? de luisteraar?) alle goeds van de wereld toe, om vervolgens te besluiten met een ongelofelijk catchy refreintje – “It’s out of my hands / Wish there was something I could do but…” – dat ons spontaan aan het betere werk van Children Of Zeus of Steve Spacek doet denken.

De Amerikaanse rapper Oddisee, die eerder ook al op een track van TheColorGrey’s langspeeldebuut Rebelation te horen was, geeft in zijn bars vervolgens een eerder ironische maar daarom niet minder slick gebrachte draai aan het thema, waarna we opnieuw in het geweldige refreintje terechtkomen. Heerlijk.

Out Of My Hands behoort naar onze mening tot het beste dat we al van TheColorGrey te horen kregen en laat zien hoeveel potentieel er zit in de samenwerking van de nog vrij jonge Antwerpse artiest en zijn vijfkoppige liveband. Dat belooft.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More