Home Belgisch GOOSE – Girls Who Act Like Boys (Safari Records).

GOOSE – Girls Who Act Like Boys (Safari Records).

by Bram Langmans

Volgend jaar zal het twintig jaar geleden zijn dat de Kortrijkse elektrorockband Goose het levenslicht zag. En hoewel het tot 2006 zou duren vooraleer debuutalbum Bring It On verscheen, durven wij toch stellen dat het verdere verhaal van dit West-Vlaamse viertal sindsdien behoort tot de algemeen bekende vaderlandse muziekgeschiedenis.

Waar de band ooit nog begon als een pure rock-‘n-roll act en daarna vooral bekendheid verwierf voor hun verfrissende blend van synthesizers en traditionele drums en gitaren, sloeg de groep vorig jaar onder de noemer Goose Nonstop een nieuwe weg in waarbij die drums en gitaren werden vervangen door drumcomputers en jawel: meer synthesizers. Daarmee schoof Goose de rock-elementen aan de kant om voluit voor de dansvloer te gaan, al wordt die nieuwe rave-ervaring natuurlijk wel nog steeds gebracht met de nodige rock-‘n-roll-attitude.

Dat alles resulteerde vorig jaar in het live-album NONSTOP (Live At Pukkelpop 2018), waarop we nieuwe, ter plekke geremixte en schaamteloos dansvloergerichte versies van oud materiaal te horen kregen. Enkele maanden geleden volgde dan de losse single Something New, en nu is er met Girls Who Act Like Boys opnieuw een losse track die als single gepresenteerd wordt. En om maar meteen ter zake te komen: erg warm worden wij daar niet van.

Versta ons niet verkeerd: Girls Who Act Like Boys is best een verdienstelijke, eerder ingehouden en lichtjes onderkoelde elektropopsong, waarvan wij ons kunnen voorstellen dat die binnen het Nonstop-gebeuren wel eens erg goed zou kunnen werken als vertrek- of rustpunt voor een zinderende raveset. Zo muteert het nummer ergens halverwege tot een minimalistische maar best wel stomende, eerder acid-achtige track, en dat zou live wel eens gegarandeerd smullen kunnen zijn.

Wat dat betreft spreekt de extended version van Girls Who Act Like Boys – waar de band wat meer tijd neemt om de verschillende elementen van de song op te bouwen en die wij zelf eigenlijk beter vinden dan het origineel – trouwens boekdelen. Er valt heus wel wat te doen met het materiaal dat Goose hier presenteert, maar dat Girls Who Act Like Boys van hetzelfde kaliber zou zijn dan bijvoorbeeld Bring It On, British Mode, Words of Synrise, kan naar onze mening toch moeilijk gezegd worden.

Niet slecht dus, maar voorlopig houden wij het toch liever bij de liveshows van Goose. We zien dan wel wat de band daar van het nieuwe materiaal weet te maken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More