Home Singles THE YUMMY MOUTHS – White Noise (FONS Records)

THE YUMMY MOUTHS – White Noise (FONS Records)

by Robbert De Schutter

Met twee minuten en vijftig seconden pure energie beukt White Noise van The Yummy Mouths in op je koptelefoon en speakers. Het Noorderwijkse garage-poptrio had met eerdere singles You Forgot My Name en On The Verge Of Disaster al aangetoond dat ze op weg zijn om het ultieme garagegeluid te creëren.

De single White Noise, een wild enthousiaste mix van garagerock en punk, is een stevige stap dichter bij hun doel. De single is eveneens de voorbode van hun debuutep UGH!, die dit voorjaar uitkomt. De Kempenaren doken voor de opnames ervan de Hightime Studio van producer Thomas Valkiers in, de mastering werd verzorgd door Laurens Grossen.

Een vette basriff zet de toon voor White Noise om je daarna volledig omver te blazen met rauw gitaargeweld en stevige drums. Fans van Parquet Courts komen helemaal aan hun trekken door het stemgeluid en de brute teksten van Klaas Leyssen. Twee minuten en vijftig seconden gewoon raggen, het is wat ze graag doen en het is wat ze goed doen. Als dit nummer al “white noise” is volgens de standaarden van The Yummy Mouths, dan houden wij ons vast voor wat nog komen zal. 

Bekijk voor een totaalervaring van de energiebom die The Yummy Mouths doen ontploffen zeker ook de videoclip.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More