Home Singles SMITH & BURROWS – I Want You Back In My Life

SMITH & BURROWS – I Want You Back In My Life

by Jochen Sansen

Wat in 2011 als een soort latrelatie begon tussen Tom Smith van Editors, en de voormalige drummer van Razorlight Andy Burrows, lijkt meer en meer uit te groeien tot een goed huwelijk. Er hing al eerder nieuw werk in de lucht toen Andy Burrows het voorprogramma van Editors tijdens het intiem optreden in het Koninklijk Circus in Brussel verzorgde in 2018. De twee artiesten kondigden dan ook onlangs de opvolger van hun eerste album Funny Looking Angels aan. Het nieuwe album, dat Only Smith & Burrows Is Good Enough zal heten, komt uit op 19 februari.

Als voorsmaakje op dat langverwachte album kregen we al All The Best Moves, Old TV Shows en Paliament Hill te horen. Nu krijgen we nog een vierde single genaamd I Want You Back In My Life voorgeschoteld.

Het nummer is grotendeels geschreven door Andy Burrows die het naar Tom Smith doorstuurde toen die aan het touren was met Editors. Tom voelde naar eigen zeggen meteen een Bee Gees meets Backstreed Boys vibe en voegde nog een aantal kleine finishing touches toe aan het refrein. Een catchy prechorus en het herhalen van de zin “I’m here to love somebody, somebody, nananana” maakt van het nummer een instant meezinger.

Het nummer is geschreven volgens het gekende Smith & Burrows concept met gitaarspel van Andy Burrows en piano strelingen van Tom Smith. Verrassend is het nieuwe nummer dus niet maar de melancholische ondertoon zorgt wel voor een fijne afwisseling met wat we al eerder hoorden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More