Home Singles HIGH HI – Daggers (Caroline Benelux).

HIGH HI – Daggers (Caroline Benelux).

by Bart Verlent

2020 wordt een belangrijk jaar voor het Leuvense trio High Hi. Want dit jaar komt hun tweede album uit en dat zal anders klinken dan zijn voorganger. Met de singles Borders en 94A9, die de band vorig jaar op de mensheid losliet, viel op dat het trio toch meer met elektronica flirt op deze nieuwe nummers dan op hun ouder werk. We moeten eerlijk zijn toen we de band in het voorprogramma zagen van dEUS in september vorig jaar was er van die elektronica maar weinig te merken.

(c) : Caroline Benelux

Daggers is nog een nieuwe teaser voor het nieuwe album. Op 94A9 ging High Hi de donkere 80’s kant op en maakten we vergelijkingen met Propaganda. Met Borders bewandelde het trio de weg van Fär, Vowws en The Soft Moon. Maar met Daggers gaan ze terug naar de dark 80’s pop. Het nummers is een duet tussen drummer Dieter Beerten en zangeres-gitariste Anne-Sophie Ooghe wat ook een leuke afwisseling is tussen de andere nummers van High Hi.

Daggers is het meest poppy van de nieuwe songs en opnieuw moeten we de vergelijking maken met de electropop van Propaganda. In elk geval zeker geen slechte song, maar we zijn al gewoon dat High Hi straffe songs aflevert. We zijn benieuwd naar wat High Hi allemaal in petto heeft voor het nieuwe album, want het kan echt alle kanten op gaan. Afwisselend wordt het sowieso.

Op donderdag 2 april stelt High Hi hun nieuwe plaat voor in de Brusselse Ancienne Belgique.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More