Home nieuws Matthias Van den Brande Trio wint Grote Prijs Albert Michiels (B-Jazz International Contest 2022)

Matthias Van den Brande Trio wint Grote Prijs Albert Michiels (B-Jazz International Contest 2022)

by Björn Comhaire

Twee jaar na de vorige volwaardige editie van B-Jazz International Contest pikte de organisatie de voorbije dagen de draad opnieuw op en verwelkomden ze de zes finalisten op B-Jazz in Gent.

© Patrick Clerens

Een gezellig ingericht deel van de festivalsite zag op het podium achtereenvolgens deze groepen aan het werk: Latitude (België/Frankrijk/Italië), Michelangelo Scandroglio Quintet (Italië), O.N.E. (Polen), Matthias Van den Brande Trio (België/Nederland), Michele Frascà Group (Italië) en Half Easy Trio (Duitsland/Oostenrijk/Bulgarije).

Met acht nationaliteiten op het podium was het internationale karakter van de wedstrijd voor jonge jazzmuzikanten alvast gegarandeerd.

Na afloop van het optreden van de zesde finalist op zaterdagavond trok de internationale vakjury zich terug om te beraadslagen, wat geen evidente taak was gezien het hoge niveau van alle deelnemers. Uiteindelijk kwamen ze tot de eensluidende beslissing dat de winnaar van B-Jazz, de winnaar van de Grote Prijs Albert Michiels de groep Matthias Van den Brande Trio was. Dit trio bestaat uit de Belgische saxofonist en componist Matthias Van den Brande, de Nederlandse bassist Tijs Klaassen en – eveneens uit Nederland – drummer Wouter Kühne.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More