Home Singles THE ULTIMATE DREAMERS – Lovesong (Spleen+ / Wave Tension Records)

THE ULTIMATE DREAMERS – Lovesong (Spleen+ / Wave Tension Records)

by Nel Mertens

“I will allways love you…” Hoeveel keer hebben we dat al niet gehoord? Dikwijls. Uit de mond van Robert Smith, dé ultieme newwavezanger van The Cure kan het niet genoeg klinken. Maar nu bracht ook de Brusselse postpunkband The Ultimate Dreamers hun Lovesong van The Cure uit.

Ze klampen zich hecht vast aan het beste van het beste van de jaren tachtig en wat ze er mee deden valt gelukkig wel mee. Zo’n boodschappen komen in ons muzikaal hart namelijk nog steeds moeilijk binnen (haren die recht komen, uit de kop gerukt dreigen te worden en zo…).

Het kan – uiteraard – niet aan het origineel tippen, maar de iets meer sombere versie van The Cure’s Lovesong is naar behoren neergezet door Bertrand (gitaar), Frédéric (zang), Joël (bas) en Sandrine (keys, cello).

Een ietwat vertraagde versie, met een coldwave-tintje in het instrumentale, vocals die aansluiten bij de stem van Andrew Eldrich (Sisters Of Mercy) en een extra lading galm.

Deze cover door The Ultimate Dreamers vind je terug op de Spleen+/Alfa Matrix tribute compilatie A Strange Play vol.2.

Facebook Bandcamp Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More