Home Singles DISORIENTATIONS – Drift

DISORIENTATIONS – Drift

by Bert Geurts

Het Antwerpse postpunktrio Disorientations is terug met hun gloednieuwe single Drift. Nadat ze hun debuutalbum Memory Lanes in 2022 uitbrachten, zijn vrienden Lukas Van Camp (bas), Tomas Serrien (drums) en Niels Elsermans (zang, gitaar) in een uitgebreide jamsessies gedoken om een onvoorspelbare schrijffase te doorlopen waarbij ze hun beste troeven combineren.

©Yves Coussement

Drift is het eerste nummer dat de nieuwe muzikale richting van de band belichaamt. Het bevindt zich ergens tussen postpunk en darkwave, met drijvende ritmes, weemoedige baslijnen en scherpe gitaarmelodieën. Ze zijn hoorbaar op drift, zoekend, jagend op hun prooi. Niels begint Drift met slechts zijn stem, gevolgd door een coole en ingetogen baslijn die de groove neerzet. Het is een opwindende start en getuigt van het groeiende zelfvertrouwen van de band. Wanneer de gierende gitaren eindelijk na 1 minuut hun intrede doen, schakelt het nummer een tandje bij en schiet het als een raket de lucht in.

De bijhorende clip heeft die donkere, simplistische zwarte shoegaze feel met een vlaag van new wave en punk.

“Het nummer illustreert de behoefte om steun te zoeken wanneer je diep ongelukkig bent”, legt Elsermans uit. “Het gaat over het vinden van evenwicht bij het vragen om hulp, zelfs als iedereen om je heen fragiel en verward is.”

Disorientations live aan het werk zien kan op volgende data:

18/10 – AFSNIS, GENT
04/11 – DARK FOXES, VOSSELAAR
10/11 – STORM, STROMBEEK
11/11 – HISTORISCHE HERRIE, ROTTERDAM (NL)
22/11 – FARRM, HASSELT
30/11 – CABRON, ANTWERPEN
23/12 – RESISTOR, LEIDEN (NL)

Facebook – Instagram – Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More