Home Singles THE STONE SOULS – Silence The Fear (TJamp Records)

THE STONE SOULS – Silence The Fear (TJamp Records)

by R. Medea

Na het beklemmende maar uitstekende All I Want, is Silence The Fear de tweede release van The Stone Souls. Het nummer is afkomstig van hun aankomende ep Splinter die gepland staat voor januari.

Splinter is opgenomen in de zomer van 2023 in de Verenigde Staten en fungeert tevens als de soundtrack voor een gelijknamige kortfilm, waarvan het script door Nederlanders is geschreven.

Na hun debuutalbum The Stone Souls en het in 2022 verschenen Misfits moeten we nog enkele maanden wachten op het derde werk van deze band uit Oud-Zevenaar, Gelderland. Lina Kuipers, die zang en trompet verzorgde, heeft na drie jaar en twee albums besloten haar eigen weg te gaan. Oprichter Theodor Versteegen neemt nu niet alleen de gitaar, maar ook de zang voor zijn rekening, bijgestaan door Dayenne Wielheesen op bas en Bas Janssen, die verantwoordelijk is voor de drums.

Silence The Fear heeft een zachtere en gelatener klank, met een berustend ritme dat minder strijdlustig is dan hun vorige release All I Want. Er is zelfs ruimte voor een melancholische blaaspartij. De zin ‘Even when it means seperate ways,’ die steeds herhaald wordt naar het einde van het nummer toe, spreekt boekdelen. Over wie deze tekst gaat, kunnen we alleen maar speculeren.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More