Home Singles THE SOFT MOON – Become The Lies

THE SOFT MOON – Become The Lies

by Ann Cnockaert

The Soft Moon (aka multi-instrumentalist Luis Vasquez) deelt in aanloop naar het nieuwe album de video voor de nieuwste single Become The Lies.

© Karim Hamid

Become The Lies wordt vergezeld door een perfect opzwepende, expressieve video met Vasquez in de hoofdrol, geregisseerd door Wiggy & Nick Blanco.

Vasquez vertelt over het nummer: “Ik had een identiteitscrisis na het ontdekken van donkere geheimen over het verleden van mijn familie. Dit gebeurde terwijl ik het album aan het schrijven was en het vernietigde me. Become The Lies drukt uit hoe alles wat ik dacht te weten over mijn leven niet waar was. Leugens, schaamte en schuld zijn een terugkerend thema in mijn muziek. Ik verkende het in Criminal, maar tijdens het schrijfproces van Exister werd ik meer zelfbewust en begreep ik eindelijk dat ik nooit de leugenaar in het verhaal was. Ik wilde dansen in de video om een contrast te creëren met het gebrek aan controle dat ik voelde over mijn leven op dat moment. Het is mijn manier om de slechte dingen van me af te schudden. Het is ook een ontsnapping aan de ernst van dit nummer.”

Become The Lies verkent de verwoestende gevolgen van het voorgelogen worden door je eigen familie. De woede wordt vertaald in beukende drums, opzwepende baslijnen en scheurende gitaren tot een explosieve mix die uiterst dansbaar is.

Vasquez’ getormenteerde ziel slaagt erin om zijn emoties te kanaliseren in een topschijf wat hem tot een getalenteerde artiest maakt!

Exister, het nieuwe album komt uit op 23 september 2022 via Sacred Bones Records. Op 19 oktober speelt The Soft Moon in de Handelsbeurs in Gent en op 22 oktober in de Beurschouwburg in Brussel.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More