Home ReviewsAlbum Reviews NIGHT MOVES – The Redaction EP (V2 Records)

NIGHT MOVES – The Redaction EP (V2 Records)

by Hans Verhoeven

Ze doen moeilijk. Night Moves, bedoelen we. Want ze twijfelen. Tussen R.E.M en The Ramones en de psychedelica in het paisleyhemd van de jaren zestig. En de obligate Vele Anderen.

Uit Minneapolis, waar het vlak en plat is en enkel de torens van de winkelcentra kussen er de hemelen. Er moet niet veel te doen zijn.

En wij gaan voor de verandering eens kort van stof zijn.

The Redaction omvat vier songs. De eerste daarvan, Fallacy Actually, sleept zich voort naar het nergens dat Minneapolis heet. En dan skippen naar nummer drie (jaja, we slaan er eentje over) genaamd Vulnerable Hours. Zeer Amerikaans maar daar kunnen ze niks aan doen wegens zelf zeer Amerikaans zodat ze in afsluiter Feel Another Day zelfs als The Eagles gehoord willen worden.

Onze excuses, grootvaders- en moeders.

Maar er is die nummer twee op hun ep’tje. Het is getiteld As Innocent Looking as Candy en het klinkt zoals het klinken moet. Beetje vuil, bergop met de grote molen en iedereen lossen. Het zou een klassieker horen te worden. Net als jij, jij en jij.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More