Home LiveFoto's CAMPO SOLAR Damme (29/07/2022)

CAMPO SOLAR Damme (29/07/2022)

by Johan Vanparys

Dat Campo Solar een speciaal festival is, voel je vanaf het moment je het terrein betreedt. Een festivalterrein in een maisveld met vijf locaties waar doorlopend optredens plaatsvinden. Wij bezochten De legendarische Arena en De Schuur.

THE DAY OFF
De band zag het eerste podiumlicht in 2014 en vanaf dit jaar spelen ze onder een vernieuwde bezetting. Jochen Stragier en Simon Rabaey waren er al bij van de start en nu komen Kevin Talloen en Jorne Tanghe de band versterken.
Het publiek vulde al heel vlug de gezellige Schuur en werd getrakteerd op een denderend optreden. In hun vernieuwde set kregen we Breeze, In Decay en Solid ground te horen wat meteen de start was van Campo Solar 2022.

BOBBI LU
Heel alleen met haar onafscheidelijke koptelefoon, een paar computers en synthesizers en een micro is ze klaar om De Arena in te pakken. Niettegenstaande het relatief vroege uur op een vrijdag loopt het plein, dat in 2021 Intergalactic Lovers ontving, aardig vol voor deze Engelse Bruggeling.

Betoverd mooi met soms erg intense momenten speelt Lucy Ryan alsof er een sluier neervalt over De Arena.

RAMKOT
Normaal stond RHEA geprogrammeerd maar gezondheidsredenen beslisten er anders over. Dit ongemak werd zonder probleem opgevangen door RAMKOT die toch ook uit één muzikant van RHEA bestaat. Het explosieve trio had dan ook geen moment moeite om het plein naar hun hand te zetten.

Is het nu RHEA of RAMKOT voor velen is het geen probleem, iedereen ziet dat ze van dezelfde stal komen, ze bespelen het publiek tot de boel ontploft.

COMPACT DISK DUMMIES
Lennert en Janus Coorevits staan samen met Robin Wille (drums) klaar om De Arena een andere dimensie te geven. Gillende meisjes, maar ook jonge gasten en zelfs de wat rijpere muziekliefhebber haast zich naar het grote podium.

Ook al zijn de Dummies geen 18 jaar meer, toch springen, vliegen en zweven ze over het podium als jonge veulens. Hun muziek zweept het publiek op en al vlug ontstaat een feestje waar meezingen geen must is maar gewoon vanzelf komt.

Lennert weet zijn publiek te boeien van begin tot einde en neemt zelfs tijd om selfies te maken met zijn publiek.

CAMPO SOLAR wordt stilaan een begrip in de festivalwereld, hun unieke concept en speciale programmatie lokte dit jaar ongeveer 16.000 bezoekers.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More