Home Singles THE RANGE – Ricercar

THE RANGE – Ricercar

by Ann Cnockaert

Producer James Hinton aka The Range kondigt zijn eerste album aan in zes jaar. De opvolger van Potential verschijnt in juni. Uit de nieuwe plaat, Mercury, krijgen we nu de single Ricercar.

Het Italiaanse woord “Ricercare” betekent letterlijk “uit te zoeken”, en is verwant aan het Franse “recherché”.
In de tijd dat Hinton het nummer schreef luisterde hij veel naar rap uit de jaren 90 (met name DJ Premier beats) en daar haalde hij inspiratie uit. Het nummer bevat ondermeer een vocale sample van een cover van Tamar Braxton die Hinton vond op Instagram.

Over de tekst vertelt Hinton: “Ze is vrij persoonlijk voor mij en is een goed voorbeeld van wat ik probeer te doen in veel van mijn nummers. Ik probeer een manier te vinden om iets te zeggen wat ik nooit hardop zou durven zeggen. Ik zie mijn bewerking van teksten als een drukmiddel.”

In Ricercar hoor je verschillende genres terug, van dromerige electro tot rave-invloeden en dubstep. Ricercar is vooral een heel aangenaam nummer, wat veel goeds voorspelt voor het komende album.

Check zeker ook de animatieclip die bij de single hoort.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More