Home Singles THE PRICEDUIFKES – Send it (Striped Records)

THE PRICEDUIFKES – Send it (Striped Records)

by Kris Van den Bossche

Send It is een deuntje dat al jaren in mijn hoofd speelde”, zegt frontman Lenny (aka Ricky D) over het nieuwe nummer van The Priceduifkes. Voor één keer worden de prijsduiven postduiven. “I wrote a letter that I’m gonna regret but I’m still gonna send it.” Ouderwetse spanning over een papieren blad dat je in een envelop met een zegel er op in een rode bus doet en die dan door een koerier zo’n drie dagen later wordt afgeleverd bij het adres van je keuze. Waarna je opnieuw moest afwachten welke reactie er kwam. Ik zeg maar even hoe het vroeger werkte, lieve kindertjes, zodat iedereen kan volgen.

The Priceduifkes – Send It – artwork single

Het nummer werd snel geschreven en opgenomen, op één dag tussen twee lockdowns in. Send It verscheen al op een Amerikaans compilatiealbum in 2022 en betekende het startschot voor het werken aan het nieuwe album dat er nog dit jaar aankomt. In afwachting daarvan is er alvast – naast de lp’s Goathorse en Can’t Lose – een compilatie van de ep’s van de band op de streamingdiensten beschikbaar.

Het recept van The Priceduifkes is gekend: snelle punkrock, goeie riffs, meezing- en brulbaarheid. Green Day in de Kempen dus. Dat is op deze track niet anders. Te pre-orderen op een 7” vinyl trouwens met nog een nieuw nummer The End Is Near op de b-kant, en een nieuwe versie van Socially Distant, de volle 30 seconden.

Gaat dat zien op de Backyard stage van Pukkelpop op 19 augustus, dat wordt ongetwijfeld een klein maar fijn feestje voor de band die dit jaar zijn 20-jarige bestaan viert.

Ooit een duif gezien die op een motorfiets rijdt? Check dan zeker de uitgebreide video compleet met stunts en vuur en bier en gitaren en zo.

The Priceduifkes | Facebook | Instagram | Webshop Striped Music

Spotify – The Priceduifkes – Send It

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More