Home Singles THE OWLS & THE ORCAS – The Coolidge Hotel

THE OWLS & THE ORCAS – The Coolidge Hotel

by Bart Verlent

The Owls & The Orcas nemen hun tijd om rustig te groeien. Eind vorig jaar releasete het trio de fijne debuutsingle From Within Theodore waar pas in februari de opvolger Last Day On Earth op verscheen. Nu is er de derde single van Bas Mertens, Lode Fraussen en Wannes van Mol, tevens het eerste voorproefje van de debuutep die ze inblikten met Hannes Cuyvers en Tom Leyman van Ramkot achter de knoppen.

© The Owls & The Orcas

The Coolidge Hotel is geïnspireerd op een overnachting van zanger en bassist Wannes van Mol in een historisch hotel in een oud stadje in Vermont. De strofes van het nummer klinken vrij ingetogen maar in het refrein wordt alles uit de kast gehaald om indruk te maken. Het heeft dan ook iets van een powerballade door het slepende ritme en de ietwat bombastische break.

Op de eerste twee singles hoorden we al dat trio heel wat in zijn mars heeft. Op The Coolidge Hotel komt dit nog meer tot uiting, alles zit goed in balans en zo krijgen we een heel straf indrukwekkend nummer.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More