Home Belgisch MELTHEADS – Theodore (Mayway Records)

MELTHEADS – Theodore (Mayway Records)

by Carl Van Steenbrugge

Wij zijn niet naïef! Er worden al geruime tijd de wildste geruchten verspreid over de Meltheads, als waren ze de nieuwste superhelden van de postpunk, de vroege Nick Cave, The Fall en wat nog allemaal. Daar doen we NIET aan mee.

Ja, de Meltheads zijn mee op tour met dEUS, ja er is internationale aandacht vanuit Nederland, Duitsland, Frankrijk en waar allemaal. Allemaal zeer leuk maar beste lezer, het enige wat telt, is wat de muziekliefhebbers ervan vinden.

En sta ons toe te zeggen, wij als muziekfreaks, wij houden van de Meltheads! Er is iets met de muziek van deze band dat ons terug naar de jaren 90 katapulteert, de tijd waarin wij rebelleerden tegen de meningen van Jan Modaal en kritiek kregen van volwassenen dat de gasten die wij top vonden niet kunnen zingen. En toch zijn zij fris en jong en niet blijven hangen, zoals dat heet. Vorig weekend nog speelden wij Naïef tijdens een jaren 90 reünie fuif ergens in de Vlaamse Ardennen en geen ziel die protesteerde. Integendeel. De drive van deze band is net wat wij voelden toen, dus het past perfect tussen Sonic Youth en Pavement.

En dan gooit de band nu ene Theodore op ons dak. Ontdek dit nummer liefst met de bijhorende clip. Deze is magistraal geschoten met Jan Bijvoet in de hoofdrol, ja de JB van Van Vlees En Bloed. Het lied dendert op je af met een Adam & The Ants-achtige drum en een getoeter van de Titanic die hopeloos op een blokje ijs afstevent. Zanger Sietse Willems zingt aanvankelijk vredig en smachtend naar bevestiging met “They adore me?” We zouden bijna een crowdfunding opgestart hebben voor het arme schaap.

Maar dan komt het, “Theodore! Theodore! Theodore!” De duivels zijn losgelaten. Chaos en geweld, en vuil zweet. Weg geschreeuwd is het commerciële deuntje van hun eerste single I Want It All, dat ons trouwens ook goed smaakte. Oh, wat hopen wij dat dit de toon zet voor hun aangekondigde album Decent Sex. Dat album wordt voorgesteld op 9 februari 2024. Er zijn al een aantal shows aangekondigd in ons land, maar ook in Frankrijk en Nederland. Wij hopen dat ze het witte onderbroek uit de clip aantrekken. Elke keer een verse dan.

Release shows
01/03/2024 – Trix, Antwerpen
08/03/2024 – Wilde Westen, Kortrijk

YoutubeFacebookSpotifyInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More